.

.

tiistai 15. lokakuuta 2013

Ulkovuoraus melkein valmis!


Moikkamoi!

Viikonloppu hurahti talolla puunkaato hommissa, mutta siinä sivussa kerkisin vähän napsimaan päivitys kuvia tämänhetkisestä tilanteesta. Elikkäs ulkoa päin talo alkaa olla jo pientä vailla valmista kauraa! :)


 Riittäähän tuossa vielä paljon viimeisteltävää.. Ulkovuoraus on muuten uusittu kokonaan paitsi nuo verannan vihreät osat jätettiin entiselleen, ne maalataan vain talon väriseksi ja nurkkalaudat valkoiseksi.
Niin nythän muuten näissä kuivissa näkyykin jo talon pintaväri eli vaaleassa pystyttiin suunnitelmien mukaan. Päädyttiin Tikkurilan Vinhaan ja sävy on Lyylikki. Vinha on peittävä puunsuoja, eli ei maali. Se ei muodosta siis maalille ominaista kalvopintaa vaan on hengittävämpi niinkuin hirsitalossa pitääkin.
Onneksi tämmöisten asioiden hoitamisessa ja valinnoissa helpottaa jonkun verran se, että olen itse ollut rautakaupassa pari vuotta sisustuspuolen myyjänä, jotenka jonkun verran tietotaitoa kertyi siellä, ja on vielä muistissa niiltä ajoilta :)




'



Ihanat vanhat ikkunat jäävät verannalle. Niitä ei uusita ulkonäkö syistä, koska vanhassa talossa kuuluu jotain vanhaa ollakkin ettei liian uutta tule ulkoasuun. Nyt tietenkin tila jää kylmäksi, mutta vaatetta sitten paljon päälle jos talvella haluaa aamukahvia siellä nautiskella, ja huomenna alkaa Ikeassa lampaan talja tarjous, niin sinne rynnätään aamulla ostamaan niitä 10 kappaletta, saa sitten verannalle tuleviin Ikean jo aiemmin kesällä ostettuihin Byholma-rottinkituoleihin laittaa ne ja istua lämpöisessä pesässä ;)





Veranta sisäpuolelta.




Katto maalataan valkoisella, mutta seiniä mietin että josko ne jättäisi tuommoisiksi?
Noh, sitä on aikaa vielä pähkäillä ja päättää vielä monen monta kertaa, ennen kuin homma tulee oikeasti eteen. Niinkuin näkyy, tila toimii varastona tällähetkellä, sillä se on ainut paikka missä on ehyt lattia koko talossa..   ..Vielä ;)


Ihania aurinkoisia syyspäiviä! :)

-Marika

Ps. Ajattelin pistää 1000 kävijän arvonnan näinä päivinä pystyyn, olkaahan kuulolla ;)
Ja ennakkona teen nyt sellaisen tempauksen, kaikki jotka ryhtyvät blogin lukijoiksi ennen arvonnan julkaisua, saavat automaattisesti 3 arpaa, vaikkei arvontaan itse kävisikään osallistumassa :)



6 kommenttia:

  1. Ihana kuisti on teille tulossa! Näen jo sieluni silmin ne rottinkituolit lampaantaljoineen... ja lyhdyt tietysti myös, ja räsymatot, sekä kupposet kahvia ja aimo palat omenpiirasta... :-)

    Jään innolla seuraamaan miten projektinne etenee. Mukavia syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Niin näen minäkin, ihanaa että joku muukin! :) Välillä sitä saa ihan miettiä että onko hulluksi tulossa, kun rempatessa kuvittelee kaiken jo valmiiksi paikoilleen, ja melkein on suurin huolenaihe "Millaisetkohan verhot sitä sitten...?" :) Kiva että jäät kuulolle, projekti etenee hitaasti mutta varmasti ;)

    VastaaPoista
  3. Mukava kun jätit kommenttia, remonttikohteita on aina kiva seurata, joten ennen ja jälkeen kuvat ovat todella mieluisia :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon vinkistä! :) Se on kyllä totta että kukapa jaksaisi selata kuvia kuukausia taaksepäin nähdäkseen miltä alku tilanne näytti, enpä ole tullut ajatelleeksi. Tarvitseekin opetella muokkaamaan kuvia, ja asettelua vierekkäin, kun mies osti meille macin ja minä en sillä osaa tehdä, noh oikeestaan yhtään mitään, niin nyt pitääkin alkaa reenaamaan :)

    VastaaPoista
  5. Heippa! Löysin blogisi Sisustusunelmia-blogin kautta ja jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi =)

    Meillä on vastikään rakennettu talo jonka sisustus kehittyy pikkuhiljaa ja vähän kerrassaan, tervetuloa poikkeemaan =)

    pieniaonnenavaimia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Hei Jeme! Ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan Tuomirinteen touhuja! :)
    Kiitos vinkistä, käväisin ja jäin myöskin seuraamaan teidän tulevaa, todella kauniita kuvia ja ihania juttuja olet käsin tehnyt! :)

    VastaaPoista