.

.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Voihan syksy..



Voi että tätä märkää ja pimeyttä, missä lumi ja valkeus viipyy?
Väsyttää kaikki ja remontti ei huvita, aamulla herätessä pimeää, illalla kotiin tullessa pimeää. 
Ja kaiken lisäks koko ajan märkä jossei vaatteet ole sateesta märkänä, niin sitten hiestä jos käyttää sadetakkia. Remontoinnin ja Suomen ihanuuksia, ja turhaa valitusta anteeksi.

Tosin nyt on hommat oikeasti aikalailla keleistä kiinni. Yläkertaan pitäisi saada loput tuulensuojalevyt, jotta päästään eristämään vielä ennen pakkasia, mutta joka päivä sataa niin levyt kastuu samantien jos niitä aletaan pihalla leikkaamaan, ja kokonaisina niitä ei voi yläkertaan kantaa kun eivät mahdu portaista, kokeiltu on ja yksi levy katkaistu..

Alakerran takka oli rakennettu lautojen päälle, ja se ei tietenkään ole paloturvallista, viime viikolla V repi laudat pois ja valoi alustan kuntoon. Haluan säästää vanhan takan ja vain maalata sen, ja se onnistuu hyvin sillä saumat vuotaa ja ne vedetään jollain koneella lähiaikoina auki joten ennen uudelleen saumasta valkoista kehiin, niin ei tarvitse saumoja suojailla.



Tuon takan oikean puolisen seinän pinkopahvien alta löytyi näitä sanomalehtien paloja.
Yhden sarjakuvankin sain nätisti irti, mutta näistä nyt ainakin tietää aikaa vähän milloin talo on rakennettu eli Maanantaina Huhtikuun 16.päivä 1934 talo on ollut jo olemassa kun sillä päivällä lehtikin keritty julkaisemaan, kiva saada vähän varmuutta kun faktaa ei ole ollut.


 Sitten kuva myös talon alta, on muuten puhdasta!
V:n äiti tehnyt valtavan työn kun talon alusen on puhdistanut näin siistiksi! siellä oli noin puoli metriä multaa ja humusta ja kaikkea p.... rikkinäisistä pulloista ja purnukoista lähtien.
Kuten näkyy talo seisoo vankasti kallion päällä, ja nyt kun sokkelitkin on korjattu, ja kaikki kunnossa, niin toivotaan että tämän kesän työ keistäisi seuraavatkin 80 vuotta :)




Pari viikkoa sitten vietettiin sunnuntai päivä puunkaadon merkeissä.
Nuo kaksi isoa kuusta saivat lähteä. Myöhemmin ne saakin sitten koristaa pihaa tukki pöydän ja tuolien merkeissä.





Tuli kyllä heti paljon avarampi pihasta, ja jospa ensi kesänä hyttysiäkään ei olisi niin paljon, kun saunan ympärys ei ole täynnä havupuita.





Ja vielä ilouutisia!!
Meidän kanat ovat nyt munineet ensimmäiset munat. Ne ovat vielä ihan pikkuisia viiriäisen munan kokoisia, mutta eiköhän ne siitä ala pikkuhiljaa kasvaa! :)




Ja aivan ihanaa että uusia lukijoita on tullut nyt todella monta! 
Tervetuloa kaikki uudet ihanaiset! :)

Energisiä syyspäiviä kaikille! <3

Itse käperryn kynttilän valossa entistäkin syvemmälle viltin alle,  ja juon vielä kupin teetä ,
toivoen että huomenna paistaisi aurinko!

-Marika






5 kommenttia:

  1. Apua! Ihana blogi sinulla ja ihana löytää miltei samassa elämäntilanteessa elävän ja bloggailevan ihmisen! Olen ehdottomasti mukana lukemassa seikkailuitasi. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Marika! Saitko haasteeni vai hukkuiko se jonnekin bittiavaruuteen... :-) ?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jonna ja lämpimästi tervetuloa! :) Ja samat sanat! Kävin kurkkaamassa sinunkin blogiasi ja sinne jäin! :)
    Heippa Heli! Minä en tiedä miten semmoinen haaste tulee ja missä näkyy, enkä osaa muutenkaan vielä kunnolla koko bloggeria käyttää, mutta nyt sinun kommentin kauttasi löysin sen blogistasi :D Kiitos haasteesta se on minun ensimmäiseni! :)

    VastaaPoista
  4. No kas! Luulin laittaneeni sen tähän kommenttiboxiinkin, mutta jonnekin siis hävisi matkalla! Taisin unohtaa tuon robottivarmistuksen... Mutta löysit sen kuitenkin ja huomaan, että olet myös saanut näin nopeasti aikaiseksi siihen reagoida, kiitos vaan :-)

    VastaaPoista
  5. Juu niitähän sattuu täällä aina, eikä olisi ihme vaikka olisi kadonnutkin :) Minulla ainakin facebook tili toimii välillä ihan itekseen, kun tykkäilen ties mistä kaikista asioista joista en ole ikinä kuullutkaan.. :D Mutta löysin tosiaan blogistasi sen haasteen, mutta eipä kestä, kiitos vielä itsellesi :)

    VastaaPoista