.

.

perjantai 13. syyskuuta 2013

Kurkistus kanalaan


Kanat saavat kuljeksia pihamaallemme vapaasti aina kun joku vain on paikalla, mutta rakensimme navetan päähän häkin, jotta ne voivat vapaasti olla sisällä ja ulkona, kun emme ole hommissa.
Muutaman kerran naapuritkin ovat jo tuoneet kanalaumaa takaisin kotiin, kun ovat eksyneet väärälle tontille. Onneksi naapurit ovat niin mukavia että tästä ei ole mitään haittaa heille ollut :)

Kanan häkki tarvitsi mielestäni jotain kivaa piristystä silmälle jotenka mietin mitä sinne keksisi niin, että siitä olisi jotain hyötyäkin. No vanhoja ikkunanpokia, joita liiteristä löytyy mielettömästi ( niistä saa ensi kesäksi myös ihanan kasvihuoneen ) päätin hyödyntää, sitten piti vielä miettiä mitä niistä sitten saa..?
Katoksen tietenkin, jossa kanaset voivat sitten orrella istuskella vaikka sateella.

Näin se tapahtui:

Ensin kaksi pokaa kulmaraudoilla kiinni 90asteen kulmaan

Sitten laudoista naulailemalla kehikko, sekä valkoista maalia + sopiva orsi

Tadaa! Valmis hökötys :)

Häkki tekovaiheessa

Talolta navetalle päin

Valkoista maalia tietenkin pintaan, tähän käytin anoppilasta saadun vanhan betonimaalin jämän, vaikka puuta värjäsinkin, ja hyvin toimi sekin, levittyi ainakin näppärästi kun oli niin paksua.


Sitten vähän ikäviä uutisia. Kummityttöni nimikko kana Vingi lensi kanojen taivaaseen.
Harmitti kyllä, varsinkin kun se oli aktiivisin ja ihmis ystävällisin, aina hyppäsi syliin kun herkun kanssa kyykistyi, ja oli se rohkein tapaus myös. Tosin Vingin viimeisinä elin viikkoina huomasimme sen olevankin kukko, sen kehitys oli vain todella paljon hitaampaa kuin Urholla, ja tämä varmaankin johtui marek sairaudesta johon se ilmeisestikkin kuolikin.


R.I.P Vingi


Muut kanat voivat hyvin ja kasvavat kovaa vauhtia. Ensimmäisiä kotkotuksia ja kiekumis yrityksiäkin kuuluu jo aina välillä. Ja eilen haettiin kaksi tipua lisää, niitä en tosin ole vielä kerinny kuvaamaan.
Lauman ei pitäny enää kasvaa mutta eihän siinä voinnut kieltäytyä, kun kummitytölle Vingi uutiset kerroin ja neiti tuumasi että "No haetaan sitten uusi Vingi". Pakkohan se oli sitten, ja yhtä uutta pikkuista ei lauman sekaan uskalla yksin laittaa niin tarvitsihan se sitten toisen kaveriksi :)



Sylvi ja Pii

Urkki kurkkii


-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti