.

.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Talon väri

Oi ja voi, mistähän sitä aloittaisi. Paljon on kesän aikana kerinnyt tapahtumaan ja tänne päivittely on kiireen keskellä jäänyt niin että ihan harmittaa. Mutta hauska katsella näitä aloitus kuvia, sillä paljon on muutosta tapahtunut. Itsellä on aika vähäiseksi Tuomirinteessä touhuaminen jäänyt, sillä töitä on riittänyt ja illalla ei ole kerta kaikkiaan jaksanut tehdä enää yhtään mitään. Onneksi on ihana mies, ja hänellä ihanat vanhemmat jotka ovat jaksaneet uurastaa pitkää päivää meidän kodin valmistumisen eteen. Suuri kiitos heille!
Tällä hetkellä kaikki, ja tarkoitan ihan oikeasti kaikki, hirsi runkoa ja tulisijoja lukuun ottamatta on purettu. Sokkelien korjaamiseen meni aikaa odotettua enemmän, mutta viimein valuu hommatkin on saatu päätökseen ja ryhdikkään hirsirungon alla on nyt tukeva sokkeli. Salaojituksetkin ovat valmiit, ja talon ympärille kaivetut, kummityttöni sanoin "tunnelit" ovat täytetty. Ulko vuoraus on purettu seinät lähestulkoon jo levytetty tuulen suoja levyillä, ja tänä viikonloppuna alkaa ulkovuorauksen teko ja maalaus hommat. Mahtavaa kun nyt alkaa tosiaan huomaamaan mitä kaikkea aikaan saadaan, sillä sokkeli työt mitkä veivät aikaa noin kaksi kuukautta jäivät maan alle, eikä tehtyä työstä näy enää mitään.
Noh, nyt onkin sitten ollut erittäin vaikeata tämä ulkomaalin sävyn valitseminen. Valkoisen talon haluan, mutta en kuiteenkaan ihan valkoista. Ja helpompaa tästä miettimisestä ei ainakaan tee se, että valkoisella on ainakin miljoona eri sävyä. Taittaisiko se sitten keltaiseen, punaiseen vai harmaaseen. Vai olisiko kuitenkin ihan valkoinen? Kauheaa! Entä jos valitseekin ihan valkoisen, onko se parin vuoden päästä likaisen harmaa valkoinen, entä jos keltaiseen taittavan tuleeko siitä sitten ihan keltainen? Testi maali purkkeja on haettu jo neljä, ja malli paloja maalailtu ja tänään pitäisi päättää?!
En vain osaa päättää.. Ja kaiken hyvän lisäksi V sanoi että sinä saat sen värin valita, että ihan pienet paineet vain niskassa, kun jos tulee huti niin voi vaan itseään syyttää, toisaalta taas hyvä niin..
Tässä vähän googlettelun tulosta. Koitin käyttää apuna myös Tikkurilan ohjelmaa jolla voi värjätä taloja mielensä mukaan, mutta ei siitäkään ollut apua, voivoi kun on vaikeaa..
Apua ja mielipiteitä otetaan erittäin mielellään vastaan, onko kokemuksia vaaleantalon kellastumisesta yms.? Entä mikä olisi paras vaihtoehto?
-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti